Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo Nufarm

Tweetalig adverteren voor international Nufarm.

Na Nederland was Nufarm, een internationale speler in gewasbeschermingsmiddelen, klaar om ook in België de eerste stappen te zetten op Facebook. Hiervoor zochten ze een partner die kaas gegeten heeft van social media advertising in België en Luxemburg. En bij Blue Zoo hebben we dat! Een maandelijks bereik tot 50.000 met 600 tot 1.000 kliks tot gevolg, een roaring boost van het websiteverkeer.

Nufarm is een van oorsprong Nieuw-Zeelands bedrijf dat gespecialiseerd is in gewasbeschermingsmiddelen voor de landbouw. Het Nederlandse kantoor, dat verantwoordelijk is voor de hele BeNeLux-markt, zag het belang van social media om de merkbekendheid van de producten en het merk op te bouwen. Ze startten met een Facebookpagina voor Nederland, namen een lokale partner onder de arm en bouwden de pagina uit. Om ook in België en Luxemburg alles uit hun socials te kunnen halen, visten ze in de Belgische vijver van social media managers. Al snel sloegen ze ons aan de haak. 🎣

Breed publiek 

Het internationale karakter van Nufarm brengt een meertalig publiek met zich mee. Aangezien ons doelpubliek in heel België én Luxemburg ligt, adverteren we zowel in het Frans als in het Nederlands. Uiteraard is de kwaliteit van de Franstalige ads even belangrijk als de Nederlandse. Daarom hebben we een native French speaker in huis die elke post grondig bestudeert en naar het Frans omzet. En zo passeerden de afgelopen tijd heel wat advertenties over allerlei onderwerpen uit de sector de revue. 

Constant bereik 

De eerste stap naar merkbekendheid is natuurlijk bereik. En dat snappen onze Nederlandse partners maar al te goed. Ze streven er samen met ons naar om maand na maand voortdurend te adverteren. Dat zien we in de resultaten. Het bereik van de berichten schiet de lucht in, keer op keer, tot wel 8.000 op één dag tijd. Zou jammer zijn om goede content niet tot bij het juiste publiek te krijgen, toch? Daarom heeft elke advertentie een specifieke doelgroep. Veetelers hebben niet dezelfde interesses als groentetelers of fruittelers. Ieder zijn specialiteit! 🌾

Nufarm animatie

Duimpje omhoog

Een betrokken publiek is wel even waardevol als een klik naar de website. Daarom zetten we met Nufarm volop in op betrokkenheid genereren, in de vorm van likes, reacties en shares. Hoe beter we de doelgroep leren kennen, hoe beter we weten welke boodschappen en types content engagement aanwakkeren. We geven enkele voorbeelden van hoe wij de conversatie met de Nufarm-doelgroep op gang brengen. 💬

Nufarm post vee weersvoorspelling
Nufarm post Jacobskruiskruid

*Klik* 

Uiteraard is en blijft websitebezoeken één van de belangrijkste doelstellingen van advertising. Voor Nufarm is dat niet anders. Daarom leiden we elke maand met 2 tot 3 advertenties bezoekers naar verschillende delen van hun website, zoals productpagina’s, blogs en nieuwsberichten. In de eerste helft van 2021 leidde dat al tot 3.554 kliks naar de website, aan een gemiddelde CPC van €0,34. 

"Blue Zoo denkt goed mee met Nufarm, maakt verrassende content en is vernieuwend.
Maakt overzichtelijke rapporten en stuurt bij waar nodig. Zeer professioneel bedrijf!"

 

- Joyce van der Waals- de Veer 
MarCom assistant Nufarm Benelux

Paginagroei

Het aantal paginalikes op Facebook is geen maatstaf, aangezien we maandelijks véél meer mensen dan dat bereiken. Toch groeit dit aantal op Facebook, onder meer dankzij het community management. Per maand nodigen we tientallen mensen uit om Nufarm op Facebook te liken. Niet eender wie natuurlijk, maar mensen waarvan we weten dat ze getriggerd zijn door onze content, door ermee te engagen. Zo kreeg Nufarm er tussen januari en juni 105 page likes, en 111 volgers bij. Een hele leuke extra! 

En zoveel meer

Uiteraard verschilt een advertentiedoel naargelang de content. Bij het adverteren van een video bijvoorbeeld, kunnen we exact meten hoeveel procent van de initiële kijkers na 15, 30 seconden of zelfs één minuut nog altijd zijn aandacht bij de video houdt. Dat nemen we allemaal uitgebreid op in ons halfjaarlijks rapport. 📈 Want als dat voor Nufarm beter werkt dan een maandelijkse rapportage, dan passen wij ons daar bij Blue Zoo heel graag aan aan. 

Kan jouw bedrijf ook meer merkbekendheid en een nieuw publiek gebruiken? Bij Blue Zoo spreken we de taal van jouw klanten.
Contacteer ons en we bekijken samen de mogelijkheden.