Overslaan en naar de inhoud gaan
Switch To Hope

Steek elkaar een hart onder de riem.

Waarop hoop je wanneer je helemaal overmand wordt door kanker? Hoe vertel je aan je kinderen dat je kanker hebt? En wat met je partner en vrienden? Switch to Hope is een online platform en ontmoetingsmoment voor mensen met kanker en hun directe omgeving. Een project vol betekenis dat we samen met PR bureau Ketchum graag in handen namen.

Ontmoetingsmoment 

Zondag 3 februari 2019 kwamen 300 mensen die getroffen zijn door kanker bijeen in Flagey (Brussel). Met verbazing en verwondering nam conférencier Bert Kruismans zijn publiek mee op de reis die kankerpatiënten en hun omgeving afleggen op weg naar leven met hoop. Deze unieke en hoopgevende voorstelling werd versterkt met ontwapende video-interviews van Lieve Blancquaert en fijngevoelige choreografieën van Jazzmijn.
 
In de zes workshops die hierop volgden, leerden de aanwezigen hoe je beter omgaat met de emotionele en sociale impact die kanker heeft. Aan bod kwamen thema’s zoals vermoeidheid en beweging, praten met je partner en intimiteit, werk en kanker, omgaan met je emoties en relaxatie. Ook voor kinderen waren er specifieke workshops.

Verhalen van Hoop 

Niemand begrijpt beter wat kanker is, dan wie het zelf meemaakt of meegemaakt heeft. Getuigenissen van anderen geven hoop. Daarom legden we ons na het ontmoetingsmoment toe op het delen van authentieke, échte verhalen.
 
Switch to Hope geeft mensen met kanker en hun directe omgeving een online platform om verhalen van hoop te delen. Je vindt er getuigenissen over hoe zij met hun ziekte of die van hun partner omgaan. Je leest waaruit zij hoop putten. Daarnaast deelt de website tips over omgaan met je emoties, met elkaar en met de symptomen van de ziekte - voor, tijdens en na de behandeling. 

Om het project het nodige online draagvlak te bieden, startten we met het lanceren van pagina’s en profielen op Facebook, Twitter en Instagram. Deze werden niet alleen voor en tijdens het ontmoetingsmoment ingezet maar ook vandaag nog kan iedereen hier terecht voor verhalen van hoop. Met zowel Nederlands- als Franstalige berichten zorgen we voor een sluitende ondersteuning van Switch to Hope.

switch_to_hope_bert_kruismans
switch_to_hope_lieve_blancquaert
switch_to_hope_event
switch_to_hope_portret
switch_to_hope_campagne

Meer lezen?

Ontdek al onze cases of klik op een logo onderaan! ⬇️