Overslaan en naar de inhoud gaan
BMW Motorrad

Make life a (social) ride.

BMW motorrijders weten het al langer: je kiest niet zomaar voor een BMW motor. Je kiest voor de beleving, het enthousiasme, het vrijheidsgevoel en, laat ons een kat een kat noemen, de kwaliteit van BMW. Aan ons de opdracht om die rit ook op social media verder te zetten. 

Ready for a strategy?

Tijdens het najaar van 2017 startten we ons verhaal met BMW Motorrad BeLux. We vertrokken vanuit een social media strategie, die we opmaakten in samenwerking met het creatieve bureau HarderBetterFasterStronger. Ons gezamenlijk doel: BMW Motorrad BeLux succesvol introduceren op social media en daarbij de uitgebreide mogelijkheden ervan optimaal benutten. Zowel creatief als strategisch. Vandaag zijn we actief op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Vanuit een stevige analyse een strategie opzetten, betekent ook dat we bewust op papier zetten hoe we de communicatie gaan aanpakken. Zowel in community management als in content creatie en advertising. Op welke manier gaan we tegen het publiek praten? Hoe gaan we specifieke, technische vragen afhandelen? Wat doen we met ontevreden klanten? 

We bepaalden een concrete tone-of-voice en kozen er bijvoorbeeld bewust voor om iedereen op een informele, doch zeer beleefde manier aan te spreken. Hierin hebben we tenslotte de rol om in het groter geheel van BMW Motorrad te passen, maar dit op de juiste manier te verfijnen voor België en Luxemburg.

Setting up for great content and advertising.

Day-to-day

Een community opbouwen, doe je niet zomaar. Dit vraagt strategie, focus, commitment en continuïteit. Elke maand bouwen we een aan sterk contentplan, met gevarieerde content, die we adverteren naar de juiste doelgroep. Engagement en trafiek naar de website zijn hierin onze grootste focuspunten, die we zo kostenefficiënt mogelijk tot stand brengen. De samenwerking met HarderBetterFasterStronger én de klant zelf is hier cruciaal. Wat zijn de highlights? Welke nieuwigheden zijn er? Hoe brengen we de content op een creatieve manier?

BMW_autosalon_2018
BMW_autosalon_2018
BMW_make_life_a_social_ride

Autosalon

Eén keer per jaar staan we met ons team op het Autosalon om on-site content te creëren op de prachtige stand van BMW Motorrad in hal 9. Dan halen we alles uit de kast om live content te maken via Instagram en Facebook stories, maken we teasers en de aftermovie en zorgen we gedurende de 2 weken van het Autosalon voor een forse stroom aan content op de social media kanalen.

BMW Motorrad Day

Online voelen we dat de BMW Motorrad community zeer sterk is. In 2018 was het dan ook tijd om, samen met het voltallige communicatieteam, dé BMW Motorrad Day uit de startblokken te laten schieten. Tijd om al die motards bij elkaar te brengen, de nieuwe modellen voor te stellen, custom bikes in de spotlights te zetten, tours te organiseren… Een goudmijn aan community building en content, if you ask us.

GO!

Voor ons een mooie trip down memory lane: het officiële startschot van onze samenwerking. Deze werd gegeven tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van alle lokale dealers. De beleving willen we sindsdien met het doelpubliek delen en tegelijkertijd ook aanwakkeren en versterken. We staan daarom zo dicht mogelijk bij de volgers en nodigen hen uit om hun eigen ervaringen met BMW Motorrad te delen via #MyBMWMotorrad.

We zijn ongelofelijk trots dat we dit traject met BMW Motorrad Belux mogen afleggen. Vandaag beheert Blue Zoo de social media kanalen van BMW Motorrad BeLux voor content creatie, community management, social advertising, continue analyse en rapportage. Daarom ook een dikke merci aan het team voor het vertrouwen, de uitdaging en de fun! #MakeLifeARide

Meer lezen?

Ontdek al onze cases of klik op een logo onderaan! ⬇️