Overslaan en naar de inhoud gaan
Licht voor de Wereld

Jij kan een blind kind voor het eerst laten zien.

A view for a view. Zo luidt de campagne van Light For The World. In samenwerking met Supermachine, Walkie Talkie en InitialsLA (Jef Boes) maakt de campagne mensen bewust van vermijdbare blindheid bij kinderen in Afrika. Hoe meer mensen de video zien, hoe meer blinde kinderen kunnen zien. Daar werken wij graag aan mee!

"Voor het eerst moet je enkel een video op YouTube bekijken om het goede doel te steunen", zegt Dieter Vanhoof (Supermachine). Wij kwamen met het team van Supermachine in contact om samen te werken aan de campagne 'A view for a view'. Deze campagne, met Light Of The World als afzender, brengt vermijdbare blindheid bij kinderen in Afrika aan het licht.

De video gaat over Walakifina, geboren met blindheid in een land waarvan 60% van personen met deze aandoening binnen 2 jaar zal sterven. Wetende dat deze blindheid bij haar te behandelen is voor (maar) €52 euro. Een slim sponsoringsmechanisme zorgt ervoor dat partners van de campagne geld zullen doneren wanneer er x aantal views op de video wordt behaald. De opdracht voor de uitvoering van de campagne is dus kristalhelder: zorg voor zoveel mogelijk views op de video.​

We werken daarom mee aan de campagne, om ook via social media zoveel mogelijk bereik en views op de video te behalen. Dat doen we door middel van de opzet en optimalisatie van advertenties op Facebook, Instagram en LinkedIn. Via de website kan je het aantal views en het reeds behaalde bedrag opvolgen.

De campagne loopt nog tot en met 23 december 2018.

Elke view helpt een blind kind zien. Bekijk dus deze video! Da's alles wat je moet doen.

Meer lezen?

Ontdek al onze cases of klik op een logo onderaan! ⬇️