Overslaan en naar de inhoud gaan
imec

Hoe wij 470 Gentenaars verzamelden voor imec.

Nervocity is een studie waarbij imec onderzoek doet naar stress in de stad Gent. Om op sociale media respondenten te verzamelen, schakelden ze onze Blue Zoo Keepers opnieuw in. Met een uiteindelijke kost van €3,48 per inschrijving kunnen we wel écht van performance spreken. Het geheim van dit succes? Dat verklappen we hieronder. ⬇️

De studie

Een onveilig gevoel, zwerfvuil, de wachtrij bij de bakker om de hoek... Oorzaken van stress zijn persoonlijk. Daarom ging onderzoekscentrum imec samen met Stad Gent en Sentiance op zoek naar alle mogelijke aanleidingen ervan. Het project werd ondersteund voor het Agentschap Innoveren & Ondernemen. De uiteindelijke ambitie? Doeltreffend ingrijpen en stress in de stad verlagen.

Een eerste stap in het onderzoek was het verzamelen van enthousiaste  deelnemers. Aan hen werd gevraagd om twee weken lang een stressarmband te dragen,  een interview af te leggen en meerdere vragenlijsten in te vullen. Heel wat dedication waarvoor ze in ruil wetenschappelijke inzichten over hun eigen stressniveau kregen.

Na het ontvangen van deze briefing, stond ons Blue Zoo instinct meteen scherp. De perfecte uitdaging voor ons team! Benieuwd hoe we kostenefficiënt de juiste deelnemers verzamelden via Facebook?

De campagne behaalde een bereik van 64.933, 470 personen schreven zich in voor het onderzoek. 

Dat komt neer op een straffe kost van €3,48 per inschrijving! How you doin'? 😏 

That’s how we roll 

Met een intensieve Facebookcampagne van twee maanden lukte het ons om 3.792 kliks te verzamelen. Door te starten met een deep campagne, testten we uit welke combinaties van copy, headline en beeld de meeste kandidaten warm maakten. Tailored content op z'n best, en dat werkt. We delen de belangrijkste learnings uit de 27 variaties

  • Gentenaars zijn trots op hun stad! Een beeld van hun vertrouwde habitat leverde de laagste kost per klik (€0,26) op. 
  • “Stress in Gent? Experiment.” Bekt goed, toch? Dat vond onze doelgroep ook. Deze headline verzamelde de beste resultaten.  
  • Mensen laten zich niet zomaar onderwerpen aan een experiment. Een to-the-point copy met info over de inhoud van het experiment scoorde het best. 't Is da je meteen weet waar je aan toe bent hé! 
imec - nervocity advertentie
imec - nervocity advertentie
imec - nervocity advertentie

Op basis van deze resultaten, stelden we ook bijkomende dark en on-page advertenties op. Waarom we hier een onderscheid in maakten? On-page communicatie is zichtbaar voor al je paginavolgers, waardoor specifieke communicatie niet voor iedereen relevant is. Daarom plaatsten we op de pagina vooral algemene berichten die de hele doelgroep aanspraken.

In dark focusten we dan meer op specifieke profielen waarvan de inschrijvingen trager binnenkwamen. 50-plussers hadden bijvoorbeeld een extra duwtje in de rug nodig. Dankzij de exact juiste targeting en een boodschap op maat, konden we ook hen en andere moeilijk bereikbare profielen in Gent aanspreken. 

Wil je graag meer lezen een optimale inzet van on-page en dark communicatie? Breng dan zeker een bezoekje aan onze Social Media Iceberg. Een frisse duik gegarandeerd!

Team players

Een transparante communicatie met het team van Nervocity was natuurlijk key. We brachten hen regelmatig op de hoogte van specifieke resultaten en learnings zodat alle bijsturingen in samenspraak verliepen.

Ook wij konden op hen rekenen. Updates over de inschrijvingen maakten het voor ons mogelijk om meer in te zetten op advertenties gericht naar specifieke doelgroep. Uiteindelijk schreven 470 personen zich in voor de studie. Een resultaat om U tegen te zeggen! 

Nervocity teamwork

Probeer jij een erg specifieke doelgroep te bereiken? Nood aan efficiënte targeting op social media?

Laat het ons weten tijdens een vrijblijvend gesprek

Meer lezen?

Ontdek al onze cases of klik op een logo onderaan! ⬇️