Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo gemeente Laakdal

De juiste kandidaat voor elke vacature bij Laakdal.

Iedereen is welkom in Laakdal. Meer nog: nieuwe collega’s zijn extra welkom. De gemeente kampte al enige tijd met moeilijk in te vullen vacatures, omwille van de zeer specifieke vereisten. De doelgroep van deze campagne moest daarom onmiddellijk de juiste zijn: een uitdaging die we blij Blue Zoo maar al te graag aangingen! We leggen even uit hoe we maar liefst 23 targets uit een zeer specifieke doelgroep tot bij de gemeente brachten. 

Van huisstijl naar social media templates 

Vanuit de huisstijlgids van Gemeente Laakdal (die voornamelijk werd opgemaakt naargelang kleuren en lettertypes voor brochures) gingen we aan de slag om dit te vertalen en uit te breiden naar social media content. Het was uiteraard erg belangrijk dat alle communicatiedragers dezelfde stijl en uitstraling hebben, om de algemene branding van Laakdal te versterken. Dankzij de social media templates die we opmaakten in Canva, kon het communicatieteam direct gericht aan de slag. Zo passen ze zelf de foto en teksten aan naargelang wat ze op dat moment nodig hebben. Steeds met dezelfde zuivere focus: uniformiteit in de communicatie. Check them out:

Template enkel tekst
Template citaat gemeente Laakdal

Rekruteringscampagne

Ook wij konden de templates onmiddellijk inzetten in de rekruteringscampagnes voor de gemeente. Via Facebook, LinkedIn en Instagram gingen wij op zoek naar de juiste profielen voor de vacatures. Gezien de specifieke doelgroep benaderden we die zo breed mogelijk via deze kanalen. LinkedIn is ook al een tijd niet meer de énige geschikte weg om te rekruteren, als je 't ons vraagt. We werkten in twee fases. Key in elke fase was tailored advertising, perfect op maat van ons doelpubliek.

"De samenwerking met Blue Zoo verloopt uitermate vlot. Ze denken mee op maat van je organisatie en hebben de expertise en creativiteit in huis om je campagne te ‘tunen’ zoals jij het wil.

Hun professionaliteit blijkt ook uit een degelijke rapportering over de tussentijdse én eindresultaten. Ook volgende keer gaan we met een gerust gevoel de campagne in hun handen geven!"

 

- Kim Reynders,
Communicatiedeskundige bij Gemeente Laakdal

In fase één maakten we per vacature een contentplan op met meerdere variaties, een deep campagne dus. Bij een deep campagne zetten we verschillende headlines, copies en beelden in om na te gaan welke combinatie het best werkt, maar ook om elk van deze onderdelen individueel te testen. Gebruiken we wel/geen emojis? Zouden drukletters in de titel beter werken dan een vraag te stellen? Al snel brachten we 18 versies per vacature terug tot slechts één. De beste versie, met de laagste CPC en hoogste CTR. Zo brachten we snel en kostenefficiënt de juiste profielen naar de vacaturepagina. 

Retargeting fase

De grote hoop geïnteresseerden hadden we al bereikt. Maar wie écht potentieel de juiste kandidaat was, had waarschijnlijk ook geklikt. Die specifieke groep gaven we voor optimale kostenefficiëntie een tweede duwtje in de rug in fase twee, de retargeting fase. Zo bleef de vacature bij hen top-of-mind, en werd de kans groter dat we de juiste kandidaat bereikte op het moment dat hij/zij ook effectief tijd had om de vacature te bekijken. De doelgroep kreeg dus een gelijkaardige advertentie te zien, met een sterkere CTA. Die CTA bracht de klik-drempel van de advertentie zo laag mogelijk.

CPC down, CTR up

De rekruteringscampagne sloeg zowel op Facebook, Instagram als LinkedIn sterk aan. Op LinkedIn werd er 271 keer op de advertenties geklikt,  wat zich in een hoge CTR van 1,2% vertaalde. Het verwondert niet dat de CPC ook ver onder de €5 dook. De advertenties op Facebook en Instagram bereikten meer dan 21.OOO potentiële kandidaten, die voor gemiddeld €0,24 doorklikten. 

Resultaat van de beste advertentie? Een CPC van €0,13 en een CTR van 1,93% op Facebook. Performance noemen we dat, zo’n cost-per-click die meer dan de helft goedkoper was dan onze benchmarks! Met dan ook nog eens een click-through rate die bijna de drempel van 2% haalde, slaagden we erin de gemeente voldoende kandidaten te bezorgen.

deep campagne advertentie Laakdal
retargeting advertentie Laakdal

Socials zijn een hele grote hooiberg, maar de spelden kan je er gerust in vinden. Dankzij gedetailleerde doelgroepen vertrouw je niet op toeval, maar wéét je gewoon dat de juiste persoon ergens in je target group zit. Om die te doen toehappen, is het effect van gerichte communicatie des te meer gebleken in deze campagne. 

Ook op zoek naar kandidaten voor jouw vacatures?

Wij brengen met een gerichte social campagne de juiste mensen tot bij jou.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.