Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo Steps Real Estate

Always-on communicatie voor Steps Real Estate.

Om hun online bekendheid te versterken en de continuïteit in hun communicatie te verzekeren, ging Steps Real Estate op zoek naar een social media partner. Met veel goesting gingen ze samen met onze Blue Zoo Keepers aan de slag. Op anderhalf jaar tijd hebben we heel wat verwezenlijkt: 1.2 miljoen weergaven en bijna 13.000 kliks naar de website.

Steps Real Estate is een projectontwikkelaar, vastgoedmakelaar en vastgoedbeheerder uit Hasselt. Binnen dat kader houden ze zich bezig met heel wat impressionante nieuwbouwprojecten, zoals Cityloft en De Manège, net als de verkoop en verhuur daarvan. 

Samen legden we een tweeledige social media doelstelling vast. Enerzijds het aansterken van de bekendheid van Steps hun projecten. Anderzijds ondersteunden we de verkoop en het verhuur van hun panden. Social media is een krachtige en visueel aantrekkelijke manier om die boodschappen aan de man te brengen. Dat deden we met veel goesting én straffe resultaten!

Content

Samen met het Steps-team staken we elke maand de koppen bij elkaar om content content-ideeën te verzamelen. Zo gebeurde het wel eens dat de verhuur of verkoop van een bepaald woonproject een boost nodig had. Daarnaast speelden we uiteraard ook in op meer generieke content. Denk aan team informatie, top topicals... Jep, brand building hoort er ook bij. Maar dat doen we nooit zonder het relevant te maken voor de Real Estate-doelgroep. 

Het uiteindelijke resultaat? We delen enkele voorbeelden. ⬇️

Advertising 

Exotische dieren in je zoo mogen zo mooi zijn als je wilt, zonder bezoekers kan je er niet mee pronken! Goede content is dus één ding, maar ervoor zorgen dat die ook terechtkomt bij het juiste doelpubliek is minstens even belangrijk. Precies daarom stelden we voor élke post nauwkeurig een doelgroep samen. Tailored advertising noemen we dat. Dit deden we op basis van locatie en interesse, websitebezoekers, mailinglijsten en/of lookalike audiences. Op die manier waren we zeker dat de boodschap telkens verscheen bij mensen waarvoor ie relevant was. En dat waren er gemiddeld zo’n 30.000 per maand. Elke maand kwamen er uiteenlopende doelgroepen aan bod. 

Community management 

Wie even permanent aanwezig is op social media als Steps Real Estate, weet dat je daar een hoop mensen bereikt. En daar horen zowel leuke als minder leuke reacties bij. Je weet nooit wanneer je een potentieel nieuwe klant aanspreekt, daarom draag je best zorg voor je community. 

Alle vragen, opmerkingen, kritische en vrolijke reacties vingen wij met veel plezier (én correct) op. We spreken over een gemiddelde reactietijd van vier uur. Dankzij efficiënte communicatie tussen Blue Zoo en het Steps-team, hielpen we geïnteresseerden in no-time verder, straight through the marketing funnel

Rapportering 

Last but not least: elke maand stelden we een rapport samen met een overzicht van de campagnes. Het mag dan wel ons eigen werk zijn, maar analyseren doen we steeds opnieuw met een kritische blik! Wat hebben we afgelopen maand gedaan? Welke resultaten leverde het op? Welke learnings nemen we mee naar de komende maanden? In de veranderlijke wereld van social media leer je elke dag bij. Onze Blue Zoo Keepers zijn geen uitzondering op de regel.

It’s a wrap

Enkele highlights van anderhalf jaar always-on communiceren? We bereikten 200.000 potentieel geïnteresseerden,  dat vertaalde zich in 1,2 miljoen weergaven. Er werden bijna 13.000 kliks naar de website verzameld, 42 leads doorgegeven, en nog een heleboel potentiële kopers en huurders bereikten ons via een privébericht. 

Top topicals als Moeder- en Vaderdag, Complimentendag, Dag van de Aarde, Gedichtendag, 1 april en Autoloze Zondag passeerden de revue. En die lieten de community niet zomaar voorbij gaan, want ze toonden 1.285 betrokkenheidsacties op deze posts.  

Deze mooie resultaten waren niet mogelijk geweest zonder een straffe samenwerking met het team van Steps Real Estate. 💙  

Ben jij ook op zoek naar een agency dat samen met jou aan de slag gaat om always-on social media te communiceren?

Laat het ons weten, samen stippelen we jouw natuurlijke social media habitat uit.