Overslaan en naar de inhoud gaan
Videochatten via Messenger

Nu ook videochatten met groepen op Messenger

De afgelopen maanden ontdekten we de mogelijkheden van videobellen. Apps als Zoom, Houseparty en Google Hangouts kenden een enorme stijging in het aantal gebruikers. Ook Instagram en Snapchat breidden hun functionaliteiten uit met Co-Watching en groepsvideochats. Met Messenger Rooms wil ook Facebook nu op de videobel-trein springen.

Facebook kondigde eind april al aan dat ze een eigen functie ontwikkelden om te videobellen en vandaag hebben ze deze dus gelanceerd voor het grote publiek. Met deze nieuwste update van de mobiele en de desktop-app krijgt iedereen toegang tot Messenger Rooms.

Messenger Rooms geeft gebruikers de mogelijkheid om te videochatten met 50 mensen. In tegenstelling tot andere chat-apps moeten de deelnemers geen account hebben op Messenger. Je kan namelijk gewoon met een link je familie, vrienden en collega’s uitnodigen in de groeps-chat.

MessengerRooms_Mobile

Apps zoals Zoom en Houseparty kregen al te maken met kritiek omdat mensen zonder toestemming je groepsgesprek binnen konden komen. Facebook heeft naar deze problemen geluisterd, met als oplossing: een host die ongewenste gasten kan verwijderen, die enkel kunnen terugkeren moet toestemming van de host.

MessengerRooms_Web