Overslaan en naar de inhoud gaan
Google Advertising Verification

Google verificatie voor adverteerders: wat, waarom en hoe?

Google zet sterk in op veiligheid van haar advertentieomgeving, zowel voor de adverteerders als de gebruikers. Logisch, want die zijn met veel. Wereldwijd wordt er 99.000 keer per seconde op de zoekknop (of de enter) geklikt. Adverteerdersverificatie is een volgende stap in de richting van die veilige omgeving. 

Google nam tot hiertoe al zeker wat maatregelen om ervoor te zorgen dat er geen ongepaste advertenties verschenen, namelijk in de vorm van een Google Ad Policy. Daarin staan bijvoorbeeld richtlijnen rond advertenties met inhoud voor kinderen, politieke content, advertenties met alcohol in beeld enzoverder. Als aanvulling op die policy, voert Google nu dus ook een verificatie in. Waarom? Google is er heel duidelijk over! 👏

  • Om meer mogelijkheden te kunnen geven aan geverifieerde adverteerders.
  • Om de ontvangers van Google ads beter te informeren, zodat ze een betere overweging kunnen maken om al dan niet op de advertentie te klikken. 
  • Om een betere betrouwbaarheid rond je merk te creëren.
  • Om ervoor te zorgen dat er geen derde partijen jouw merknaam kunnen claimen.

Voor wie?

Wie moet nu allemaal die Google adverteerdersverificatie doorlopen? Simpel: elk Google advertentieaccount moet op zijn beurt verifiëren. Eender welke beheerder van het ad account kan de verificatie in orde brengen, ook een agency zoals wij! Werk je samen met ons, dan nemen wij de verificatie in handen. 

Get in touch

Komt mijn ad account in aanmerking?

Wanneer jouw ad account geverifieerd moet worden, ontvang je een melding bovenaan in het account (je weet wel, zo’n afschrikkende rode balk 😉) en een mailtje met meer info. Zou het wel eens kunnen dat je die volledig gemist hebt, dan kan je ook zelf nagaan of je account al in aanmerking komt.

  1. Log in op je Google Ad account 
  2. Tools en instellingen → facturering → adverteerdersverificatie
  3. Raadpleeg je status
Google Verificatie

→ Aha, je hebt dus niets gemist. 🙌 Voorlopig hoef je niets te doen.

 

Deadline *dramatic sound*

Is je account klaar voor verificatie, dan start je daar best zo snel mogelijk mee. Het is namelijk noodzakelijk om enkele documenten te uploaden, zoals de oprichtingsakte en een identiteitsbewijs. Toegegeven: dat hebben we blij Blue Zoo niet standaard op zak. 

Je hebt ongeveer een maand de tijd om de verificatie af te ronden. Is dat niet gebeurd, dan worden je campagnes (tijdelijk) stopgezet. Een gewaarschuwd Zoo Animal, is er twee waard.

Succes! Doet deze melding je eraan herinneren dat je eigenlijk die Google Ads (strategie) nog eens dringend op punt moest stellen? Welcome to the Zoo. 💙