Overslaan en naar de inhoud gaan
facebook_schiet_drie_keer_in_de_roosa

Facebook schiet 3 keer in de roos

Social media is booming! De afgelopen weken werden er al tallozen nieuwe features gelanceerd. Zo ging Instagram al de strijd aan tegen Covid-19 en lanceerde Messenger een nieuwe groepsvideochat. Maar daar stopt het niet bij. De afgelopen dagen pakte Facebook, het bedrijf achter beide apps, uit met nog 3 nieuwigheden. We zetten ze graag voor jullie op een rijtje. 

🎯 Facebook & Instagram Shops

​Onze winkelbezoeken blijven beperkt. Daarom werken bedrijven in deze tijden aan een sterke online aanwezigheid. Gisteren kondigde Marc Zuckerberg de lancering Facebook en Instagram Shops aan. Deze nieuwe functie maakt het voor ondernemingen makkelijker om een online shop op te zetten. Ondernemers stellen een online catalogus samen in de huisstijl van hun bedrijf. Klanten kunnen deze dan bereiken via ads, stories, … en in-app een bestelling plaatsen.

facebook_shops

Op dit  moment is de functie enkel beschikbaar voor bedrijven die al gebruik maakten van Instagram Shopping, maar Facebook is al aan het uitbreiden naar kleine ondernemingen die een Facebook Page Shop hebben. Ze raden daarom aan om Instagram Shopping en Facebook Page Shop al eens uit te pluizen, zodat je meer kans maakt om geselecteerd te worden voor Facebook en Instagram Shops. In een volgende fase wil het bedrijf de functie verder uitbreiden naar Messenger en WhatsApp. 

"This all adds up to something quite powerful. If you're running a small business or you're thinking of starting one – even from your living room – you now have a whole suite of tools available that can help you serve people. You can build out your online presence across Facebook and Instagram. You can use Messenger and WhatsApp to communicate with your customers. You can reach new customers through our ads. And now, you can also set up a full online store experience with Facebook Shops."
 
- Mark Zuckerberg

instagram_guides

🎯 ​Instagram bevordert welbevinden met Instagram Guides

Waar ze met Facebook Shops de ondernemers wil helpen, wil Facebook ook particulieren helpen met Instagram Guides. Een Guide ziet er op je profiel ongeveer hetzelfde uit als een gewoon bericht, maar is eigenlijk een soort van blogpost waarin je tips en adviezen kan verzamelen voor je klanten.

Met Guides wil Instagram het makkelijker maken voor creators om hun content te verspreiden., maar daarnaast willen ze ook de betrouwbaarheid en toegankelijkheid van de informatie op het platform vergroten.

In de eerste fase richt Instagram zich vooral op wellbeing. “We weten dat veel mensen stress ervaren door COVID-19, dus willen we Guides eerst focussen op wellness content”, zo klinkt het bij Facebook. Je kan mobiel al guides raadplegen op @headspace_aus.

🎯 GIPHY aan boord!

In de app was al een functie ingebouwd om deze afbeeldingen te versturen via de Facebook apps. Op dit moment worden 50% van alle gifs op Giphy verstuurd via Facebook apps, de helft daarvan alleen al via Instagram. Daarom zal het platform beheerd worden door het team achter deze app, met als doel het platform nog meer te integreren. Wie weet stellen we dus binnenkort gifs in als visuals voor advertenties. Exciting!